Handwerk
 
Natuurlijk

Je eigen vacht schapen

Dit voorjaar en zomer  (mei t/m september) wil ik graag het vacht vilten met jullie gaan doen. De schaapskudde is hier vlakbij in Schipborg en deze Drentse heideschapen geven prachtige vachten, die ecologisch en vegetarisch zijn (zonder vel). Goed viltbaar en lekker zacht. Omdat het een natte klus en het buiten is, wil ik in het voorjaar starten.

Je start met het uitzoeken van de vacht op vieze en slechte delen en je haalt de strootjes en takjes eruit die het schaap in het laatste jaar verzameld heeft tijdens het grazen. Op de achterzijde leg je een aantal lagen wol en je kan zelf ook ervaring opdoen met kaarden (het kammen van de wol voor de achterzijde). Op de natuurlijke wol kun je met gekleurde wol een zelf een motief leggen die je meevilt. 

Het vilten doe je door middel van een natuurlijke zeep, warm water en wrijving met je handen. Je maakt dan dat de wol zich aan elkaar en aan de onderzijde van de vacht gaat hechten, zodat het een geheel wordt. Dit kost tijd, kracht en geduld, maar dan heb je ook wel een prachtig artikel om mee te nemen. De vacht is heel duurzaam en je kan het wassen in de machine.

Je kunt kiezen voor het vilten van een hele vacht van 10.00 - 16.00 uur of een deel vacht van 10.00 - 13.00 of van 13.30 - 16.30 uur

Aan mijn vilttafel heb ik plek voor 2 - 4 personen voor hele vachten, afhankelijk van de grootte van de vacht; maximaal 4 personen bij een vacht van 1 bij 1 meter en 2/3 personen bij grotere vachten.  Voor een vachtdeel kunnen er 4 personen meedoen. Omdat we in kleine groepen werken kan ik je goed begeleiden. Als je graag wilt vilten en je weet met wie, dan kun je contact met mij opnemen (via het contact formulier, mail of even bellen) en prikken we samen een datum. 

  De kosten : 

Voor een hele vachtprijs is inclusief vacht, koffie of thee en soep (zelf een broodje meenemen)

2 personen: € 85,- p.p. / 3 personen: € 80,- p.p / 4 personen: € 75,- p.p

Voor een vachtdeel: prijs is inclusief vacht, koffie of thee en soep (zelf een broodje meenemen)

2 personen: € 45,-  p.p 3 personen: € 42,50,- p.p  / 4 personen: € 40,- p.pAls je zelf een vacht hebt die je graag wilt vilten is dat ook prima. Wel even aangeven bij de opgave. Je krijgt dan € 10,- korting op de prijs.

Mochten de kosten te hoog voor je zijn omdat je minder geld hebt, neem dan contact met me op dan kunnen we kijken wat wel  mogelijk is. 


 
 
 
 
E-mailen
Map