Handwerk
 
Natuurlijk

Je eigen vacht vilten


Wil je altijd al je eigen diervriendelijke vacht maken? Dan is het nu mogelijk bij om bij mij een workshop te doen, waarbij je leert om een vacht te vilten van een Drents Heideschaap  of de Schoonebeker van de ‘Schaapskudde het Stroomdal’ in Schipborg.  Hier hebben de schapen een mooi leven en liefdevolle zorg en ze kunnen zich vrij bewegen op de grote heide van Schipborg en mogen ze lang blijven, ook als ze oud of zelfs blind zijn.  

Je kunt je eigen witte vacht uitkiezen en deze gaan we schoonmaken, met wol leggen aan de achterzijde en dan met water en zeep vilten. Een mooi proces dat naar een nog mooier resultaat leidt. Het vraagt geduld en kracht en het is geen schoon werk, het schaap verzamelt het gehele jaar aardig wat vuil in zijn vacht. Dus niet je nette kleding aan en laarzen zijn ook wel handig, mede omdat we buiten werken. Ik heb eventueel schorten ter beschikking.

Ik werk met kleine groepjes, 2 tot 6 personen, omdat ik het belangrijk vind dat je het goed leert en ik tijd en aandacht voor een ieder kan hebben. 

Workshop voor hele vacht: 10.00 – 16.00 uur

Workshop voor deel van vacht; 10.00 – 13.00 uur of 13.00 – 16.00 uur

 Prijzen per persoon (incl. witte vacht, materiaal, koffie/thee en soepje):

Hele  vacht                        Deel vacht

2 personen:  110 euro                         55 euro

3 personen:  90 euro                          45 euro

4 personen:  80 euro                          40 euro

5 personen:  75 euro                          37,50 euro

6 personen:  70 euro                          35 euro  

Je kunt je ook met een eigen groepje opgeven waarbij we de dag samen bepalen (niet op zondagen) of je kunt je opgeven via het contact formulier voor onderstaande data*  :

23 & 30 juli /  7 & 14 & 28 augustus / 11 september 

 *Bij slechte weersomstandigheden (veel regen en wind) is het niet mogelijk om buiten te vilten en zullen we samen een                 alternatieve datum zoeken.

 *De workshop gaat door bij minimaal 2 personen

 *Deelname is op eigen risico.


Als je al ervaring hebt met het vilten of spinnen, dan verkoop ik namens de Schaapskudde 'Het Stroomdal' de geschoren vachten en zakken wol voor het vilten of spinnen. Neem contact met je op en dan maken we een afspraak om wat uit te zoeken. De opbrengst hiervan gaat geheel naar de schaapskudde.


 
 
 
 
E-mailen
Map